CL: Uitslag Atletico Madrid - PSV

Voor PSV zit het Champions League avontuur erop. Na zich kranig te hebben geweerd moesten penalties de uitkomst bieden. Narsingh werd uiteindelijk de schlemiel.

Dat het een zware wedstrijd zou gaan worden voor PSV, stond buiten kijf. Atlético Madrid was de laatste weken in goede vorm, waardoor Philip Cocu zijn ploeg in de verdedigende stellingen bracht. Met een 5-3-2 formatie hoopte de oefenmeester de Madrilenen lang van zich af te houden. Diego Simeone antwoordde daarentegen met een aanvallendere 4-4-2 formatie, waardoor het zonder meer een enerverende wedstrijd zou worden.
Vanwege de verdedigende opstelling nam Atlético zoals verwacht het initiatief in eigen huis. De openingsfase was rommelig waardoor beide ploegen weinig kansen kregen. De beste kans in de eerste twintig minuten kwam van de voet van Antoine Griezmann. Van zo'n elf meter kon de Fransman op doel schieten, maar net als in Eindhoven lag Jeroen Zoet in de weg met een goede redding.

Na een half uur spelen kreeg PSV de eerste serieuze kans. Door goed werk van Luuk de Jong kreeg Marco van Ginkel de bal op de rechervleugel, die Jurgen Locadia probeerde te bereiken. Jan Oblak was echter niet voor één gat te vangen en kwam goed uit zijn goal waardoor de voorzet weggewerkt werd. Atlético had weliswaar minder balbezit dan de Eindhovenaren in de eerste helft, maar tot kansen leidde dit niet voor de ploeg van Cocu. In de slotfase van de eesrte helft voerde de ploeg van Diego Simeone de druk wat op, maar de speldenprikjes boden geen problemen voor Jeroen Zoet en zjin verdedigende linie. Er werd daarom met een stand van 0-0 gerust.

Doordat Atlético nog altijd niet had weten te scoren begon Simeone hem steeds meer te knijpen. Één doelpunt zou hoogstwaarschijnlijk genoeg zijn voor PSV, gegeven dat Atlético er dan twee zou moeten maken. Jürgen Locadia gaf de Argentijnse oefenmeester daarom een hartverzakking na een kwartier spelen in de tweede helft. Andrès Guardado vond de spits aan de linker kant van de zestien. Locadia mikte bekeken naar de verre hoek en trof de paal. Luuk de Jong kon de rebound inkoppen, maar schamptje de bal waardoor het met een sisser afliep voor de thuisploeg.

Atlético bleef echter aandringen en kreeg legio kansen op de openingstreffer. Echter was de sterk keepende Jeroen Zoet iedere keer de sta in de weg. Net als in Eindhoven keepte de sluitpost wederom een dijk van een wedstrijd, en weerhield hij met name van Fernando Torres veelvuldig van scoren. Negentig minuten konden echter geen winnaar uit de bus brengen, waardoor er een verlenging nodig was.

Beide ploegen waren moe gestreden, waardoor ook de verlenging niet doorslaggevend was. In een zenuwslopende strafschoppenreeks bleek uiteindelijk Atlético Madrid de kalmere ploeg. Luciano Narsingh schoot de achtste penalty op de lat, waarna Juanfran zijn penalty wel verzilverde. Ondanks dat het doek helaas viel voor PSV, kan het met opgeheven hoofd het miljoenenbal verlaten.

Luciano Narsingh is zwaar teleurgesteld na zijn gemiste penalty en wordt getroost door Stijn Schaars en Jorrit Hendrix (Pro Shots / Joep Leenen)