'Game of Thrones is maar tieten en draken'

Volgens Ian McShane moeten fans van Game of Thrones zich niet zo druk maken om spoilers of hints naar wat er allemaal te gebeuren staat in het nieuwe seizoen van de HBO-serie. Dit zei hij in een reactie op een kleine spoiler die hij per ongeluk naar buiten liet. (Die we hieronder zullen noemen, dus je bent gewaarschuwd.)

De acteur, bekend van onder andere de laatste Pirates of the Caribbean-film en de tv-serie Deadwood, speelt een gastrol in een aflevering van het zesde seizoen van Game of Thrones. Naar eigen zeggen speelt McShane een priester die verantwoordelijk is voor het terugbrengen van een populair personage waarvan werd gedacht dat hij in een eerdere aflevering was overleden. Dit leidde tot wilde speculatie en klachten over hoeveel informatie deze beschrijving spoilt, waarop de acteur reageerde "Je zegt het minste dingetje en het internet wordt helemaal gestoord. Ik werd ervan beschuldigd de plot te hebben verklapt, maar ik denk alleen 'get a fucking life, het zijn maar tieten en draken'."

Over zijn reactie op het moment dat hem de rol werd aangeboden weet de acteur nog te melden: "Ze vroegen me of ik Game of Thrones wilde doen en ik zei 'Zeker, kan ik mijn oude maten Charlie Dance en Stephen Dillane weer zien', maar ze zeiden 'nee, die hebben we al doodgemaakt'. Ik wist niet zeker of ik mee kon doen, maar ze zeiden dat het maar voor één aflevering was, dus ik zei 'Dan ga ik vast aan het einde dood. Prima, ik doe mee'."

Het nieuwe seizoen van Game of Thrones is te zien vanaf 25 april.

mcshane
Ian McShane