Fantastische finish NASCAR Phoenix

De vierde race van de NASCAR Sprint Cup Series heeft zondagavond een schitterende finish opgeleverd. Op de Phoenix International Raceway ontspon zich aan het eind een keihard duel tussen Kevin Harvick en Carl Edwards.

De race werd door vier rijders gedomineerd: na 313 ronden hadden alleen Harvick, Edwards, Kyle Busch en Dale Earnhardt Jr de leiding in handen gehad. Met 139 ronden op kop was Harvick zoals enigszins verwacht de grote man.

Zes ronden voor het einde ontstond een caution, waardoor de zogenaamde 'NASCAR Overtime' in werking trad: als het hele veld na de herstart ongeschonden over de overtime line halverwege de baan komt wordt die ronde afgemaakt en is de volgende ronde de laatste van de race. Dit is gedaan om te voorkomen dat races onder de gele vlag eindigen. 

Tijdens de caution ging een aantal van de toppers naar binnen voor twee nieuwe banden, waaronder Edwards, maar niet Harvick. Bij de herstart lag Harvick op kop, met Edwards en Earnhardt in zijn kielzog. Laatstgenoemde viel terug, maar Edwards plaatste in de allerlaatste bocht een flinke aanval. Hij beukte zijn Toyota tegen de Chevrolet van Harvick, was er even voorbij, maar kwam aan de finish 0,01 seconde tekort. Denny Hamlin werkte zich nog op naar plek drie, voor Kyle Busch, Earnhardt en Kurt Busch. Voor Harvick was het maar liefst zijn achtste zege in Phoenix.

De finish in Phoenix (Bron: YouTube)