Victoria Koblenko schaart zich bij jakamp

Victoria Koblenko stemt op 6 april voor het associatieverdrag met Oekraïne. De 35-jarige actrice doet dit omdat ze gelooft in en staat voor "de Europese waarden. En die gun ik iedereen", zegt ze in een zondag verschenen YouTube-filmpje van D66.

Volgens Koblenko is het akkoord van cruciaal belang voor Oekraïne. De strijd om het verdrag begon twee jaar geleden toen duizenden mensen protesteerden op het Maidanplein. "Zij deden eindelijk afstand van het Sovjet erfgoed. Zij wilden een toekomst zonder corruptie. Met mensenrechten", aldus Victoria, die toen ook afreisde naar het plein. "Het associatieverdrag is een uitgebreid economisch akkoord wat ook sociale en politieke prikkels geeft om al deze waarden te bereiken."

De actrice vreest dat Oekraïne lijdt onder onze stem. "Het paradoxale aan dit referendum is dat de initiatiefnemers er eigenlijk nooit een geheim van hebben gemaakt dat het ze niet om Oekraïne gaat." Koblenko roept iedereen dan ook op zorgvuldig te stemmen, 'wat je ook stemt'.

"Ik zou met pijn in mijn hart vernemen als er een hoop mensen op 6 april gaan stemmen om oneigenlijke redenen. Of omdat ze bang zijn voor het onbekende. Of omdat ze niet precies weten waar het referendum over gaat."


Victoria Koblenko schaart zich bij jakamp (Foto: BuzzE)