'Irak heeft een Hitler nodig'

Bij de redactie van Al-Zaman, een Irakese krant, weten ze het zeker: wat Irak nodig heeft is 1 volk, 1 natie, 1 leider. Kortom: een kloontje van een mislukte kunstschilder zou het land goed doen. Die kloon zou dan gewoon moeten doen waar hij goed in is: joden tegenhouden.

De in de islam geïnstitutionaliseerde jodenhaat spat er letterlijk vanaf bij de zondag-editie van de krant uit het door sektarisch geweld verscheurde land. Reden genoeg voor Karim Al-Taee om maar weer eens de 'usual suspects' erbij te halen. Het is namelijk allemaal de schuld van de joden.

Volgens het artikel hebben dit vermaledijde volk zich al gevestigd in het noorden van Irak en hebben ze hun oog laten vallen op de stad Mosul. Een stad waar nu de Islamitsche Staat nog vrolijk homo's van gebouwen afgooit en jongetjes die niet vaak genoeg de moskee bezoeken, de kop afslaat.

Allemaal deel van het plan, aldus Karim. De joden (in collaboratie met het westen) zorgen er namelijk bewust voor dat er een politieke chaos in het land is. Daar kunnen zij dan later gebruik van maken. Veel hoge functionarissen en ministers staan al een tijdje op de loonlijst van de zionisten.

De schrijver van het stuk haalt enthousiast een aantal passages uit Mein Kampf aan, waarna hij constateert dat de situatie in Irak verdacht veel lijkt op die van Duitsland, een dikke 80 jaar geleden.

"Wat er allemaal in Irak gebeurt, is een soort spel dat het westen speelt, zij worden aangevoerd door de joden. Iedereen weet dat de joden zich aan het vestigen zijn in het noorden en sinds 2007 hebben ze het plan opgevat om het land rond Mosul te koloniseren. Dit doen ze onder meer door land voor zeer lage prijzen op te kopen. De Islamitische Staat verzorgt voor het nodige voorwerk, waarna een joodse aanval volgt."

De goed ingelichte Karim gaat verder: "Hitler zei dat joden parasieten en een plaag voor de landen waar ze wonen zijn. Ze zuigen alles van waarde naar zich toe. Ze verstoppen hun ware intenties achter een gepoederd gezicht en gebruiken hun joodse identiteit om hun plannetjes te verhullen. Wanneer de tijd er echter rijp voor is, laat de jood zijn ware aard zien en legt het land zijn wil op. Dit is exact wat er nu in Irak gaande is."

Volgens Karim moet het hele land, ongeacht afkomst of geloof, samenwerken om hier tegenwicht aan te bieden. Het antisemitische geneuzel van Karim is hier te lezen, in het Engels.