CL: Uitslag Real Madrid - AS Roma

Ondanks een goed uur met grote kansen, is AS Roma er in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid niet in geslaagd de thuisnederlaag uit de heenwedstrijd weg te poetsen. Real wint en gaat door (2-0).

AS Roma wist na de 2-0 thuisnederlaag uit februari wat het te doen stond in Estadio Santiago Bernabéu: scoren, en snel een beetje! Daartoe kreeg de ploeg van Luciano Spalletti na een kwartier meteen een joekel van een kans: Mohamed Salah besloot een mooie dribbel, waarin hij succesvol twee tackles ontweek, met een passje op Edin Dzeko, die helemaal vrij stond, maar het vizier (nog) niet op scherp had staan.

Grootste kansen voor Roma

Roma kreeg voor rust de beste kansen en had al na een halfuur de nederlaag uit de heenwedstrijd kunnen hebben weggepoetst. Nadat bij Real Madrid iedereen aan een overtreding dacht van Lucas Digne op Danilo, kon Salah er vandoor, maar schoot de Egyptenaar in het zijnet. Kansloos was Real niet, dat zelf ook de aanval zocht en daarbij een baltempo hanteerde. Toni Kroos, Luka Modric, maar vooral Cristiano Ronaldo probeerden Wojciech Szczesny te verschalken, maar de Pool toonde zich een uitstekend sta-in-de-weg. Ook Marcelo rook aan de openingstreffer. Uit één-tweetje met Gareth Bale, schoot hij naast de goal en na een halfuur ging zijn schietpoging een metertje over.

In de resterende drie kwartier moest Roma proberen alsnog de schade die het in Stadio Olimpico had opegelopen, weg te poetsen. Real Madrid wilde natuurlijk doordrukken en zo snel mogelijk 1-0 maken, zodat de Italianen de hoop min of meer moesten opgeven. Vijf minuten na rust was er chaos voor de Romeinse goal: Marcelo kwam niet tot een schot en James Rodríguez zag hoe Szczesny weer goed stond op te letten. Roma knakte nog nog niet, sterker nog: Salah had ook nu weer een grote kans op de openingstreffer. Opeens stond hij oog in oog met Navas, maar weer had de Chelsea-huurling het vizier niet op scherp.

Roma knokt, maar buigt

Real had de wegtikkende tijd als vriend en Roma moest natuurlijk steeds meer een alles-of-niets-instelling overwegen. Tegen het verstrijken van het uur, kon de wedstrijd in Madrid twee kanten op. Alessandro Florenzi mocht er langs bij Sergio Ramos, maar zag hoe Navas in de weg stond. De keeper voorkwam een half minuutje later dat verdediger Kostas Manolas van dichtbij binnenschoot. Namens Real schoot Modric hard voorlangs.

Na dik een uur brak Real Madrid dan toch de ban en was de Romeinse hoop vervlogen. Lucas Vázquez, die even daarvoor Gareth Bale had afgelost, gaf uitstekend voor vanaf rechts en Cristiano Ronaldo kon zijn dertiende goal van dit Champions League-seizoen binnentikken. Roma gekankt? Ja, zo bleek, uit de volgende aanval van Real. Ronaldo toonde zich nu ook een goede aangever, legde breed op Rodríguez en de Colombiaan schoot door de benen van Szczesny raak: 0-2. De laatste twintig minuten waren voor de statistieken en daarin verzuimde Ronaldo zijn veertiende te maken. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje Vázquez, maar schoof die aan de verkeerde kant van de paal. Levende legende Francesco Totti mocht nog even meedoen bij Roma dat ondanks een moedige wedstrijdinstelling en grote kansen wéér moest buigen voor Real Madrid (2-0).