Tennisster Sharapova betrapt op doping

Tennisster Maria Sharapova is betrapt op het gebruik van verboden middelen. De Russische veelvoudig grandslamwinnares kondigde dat maandagavond zelf aan tijdens een ingelaste persconferentie in Los Angeles.

Sharapova zei enkele dagen geleden een brief te hebben ontvangen van de internationale tennisbond ITF. "Ik heb een positieve test afgeleverd tijdens de Australian Open van dit jaar. Daar neem ik de volledige verantwoordelijkheid voor", aldus de Russische. Ze zegt betrapt te zijn op het gebruik van meldonium, een middel dat ze naar eigen zeggen al tien jaar gebruikt op doktersadvies. In de laatste weken zijn alsmaar meer sporters, waaronder biatleten, wielrenners en hardlopers, betrapt op het gebruik van het sinds 1 januari verboden middel. 

Verder liet Sharapova weten dat ze het middel bewust nam, maar dat ze er niet van op de hoogte was dat het op de lijst met verboden middelen stond. "Ik wil mijn carrière niet op deze manier beëindigen, dus ik hoop echt dat ik nog een tweede kans krijg", liet de nummer zeven van de wereld weten. "Zoals zo'n beetje elke sporter kreeg ik een e-mail van WADA met daarin informatie over de veranderingen op dopinggebied voor in 2016. Daarin stond een link naar een lijst met middelen die vanaf 1 januari 2016 verboden werden. Ik heb niet op die link geklikt."

Maria Sharapova betrapt op doping (Pro Shots/Action Images)
Maria Sharapova betrapt op doping (Pro Shots/Action Images)