Negendarter voor Van Gerwen op UK Open; Taylor vernedert Barney

Michael van Gerwen staat in de vijfde ronde van de UK Open. De brabander verkeert de laatste weken in een uitstekende vorm, zo liet hij ook zaterdagmiddag weer zien. In zijn partij met Rob Cross wist de nummer één van de wereld een negendarter te gooien.

Toen Van Gerwen 5-3 voor stond in Minehead toonde Van Gerwen zijn bijzondere klasse in volgende drie legs. De Brabander tekende voor 6-3 met een finish van 170, voor 7-3 met een 9-darter en voor 8-3 met weer een finish van 170. Van Gerwen leek daar zelf ook even van onder de indruk en zag Cross nog twee legs pakken. Van Gerwen trok daarna wel de partij naar zich toe. Het werd 9-5.

Negendarter Michael van Gerwen op de UK Open. (Bron: YouTube)

Vincent van der Voort en Benito van de Pas hebben zich zaterdagmiddag ook geplaatst voor een plek bij de laatste zestien. Van der Voort, zette Andy Jenkins met 9-2 aan de kant. Van de Pas bleek veel beter in vorm dan Simon Whitlock. De Tilburger zette de Australiër met 9-3 aan de kant. Voor Dirk van Duijvenbode bleek de vierde ronde het eindstation. Mark Webster was met 9-4 te sterk.

Ook Jelle Klaasen staat bij de laatste zestien. Hij won van Joe Murnan met 9-8. Ryan de Vreede ging echter met dezelfde cijfers onderuit tegen Mensur Suljovic.

De stunt van de middag kwam op naam van Barry Lin. De Britse qualifier won met 9-3 van wereldkampioen Gary Anderson. Later vanmiddag spelen Raymond van Barneveld en Phil Taylor nog tegen elkaar. De loting na de volgende ronde heeft plaats als alle wedstrijden gespeeld zijn.

Update 16.51 uur

Phil Taylor heeft met grote cijfers Raymond van Barneveld verslagen. Het werd 9-3. The Power had een gemiddelde van 106, Van Barneveld bleef steken op 101,7.