Koen Everink dood gevonden

De politie heeft een dode gevonden in een woning in Bilthoven die op naam staat van zakenman Koen Everink. Er is mogelijk sprake van een misdrijf, aldus de politie. Het is nog niet duidelijk wie de dode is.

Everink zelf kwam vooral in het nieuws omdat hij zwaar werd mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012. Hari werd in oktober in hoger beroep voor deze en andere mishandelingen in het uitgaansleven veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk.

Update van 11.40 uur:
Volgens de Telegraaf is de dode Koen Everink zelf. Dit heeft zijn advocaat Alexander de Swart bevestigd aan de Telegraaf. Het is nog onduidelijk hoe Everink om het leven is gekomen. De politie doet op dit moment een sporenonderzoek en zijn auto is ook meegenomen. Onder buurtbewoners gaat het gerucht dat er een overval zou zijn gepleegd op de villa maar de politie kan dit nog niet bevestigen.

Update van 15.45 uur:
NOS Teletekst meldt dat Everink zich bedreigd voelde en ook beveiligd werd. Dat heeft de NOS gehoord van bronnen die daarover de afgelopen tijd hebben gesproken met Everink.

Na de rechtszaak tegen Badr Hari kreeg hij regelmatig verwensingen naar zijn hoofd van jongens van Marokkaanse afkomst, omdat ze vonden dat hij de reputatie van Hari had beschadigd. Everink durfde naar eigen zeggen alleen nog met beveiliging over straat, omdat hij vreesde dat hem iets zou overkomen. Daarom was hij ook graag in het buitenland.