'Ajax profiteert in titelstrijd mogelijk van wegvallen Twente'

Als FC Twente nog gedurende het huidige seizoen de licentie voor betaald voetbal in moet leveren zou dat wel eens flinke gevolgen kunnen hebben voor de titelstrijd. Koen Adriaanse van de KNVB zegt tegenover het AD dat nog niet zeker is welke gevolgen dat zouden zijn, omdat het een uniek geval is. "Nog nooit eerder is een club in de eredivisie de licentie ontnomen. We zijn dan ook verschillende scenario's aan het bekijken over de gevolgen." 

Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat alle resultaten van Twente geschrapt worden als de licentie voor de laatste speeldag, op 8 mei, afgenomen wordt. Koploper PSV zou dan maar liefst zes punten kwijtraken, want er werd twee keer gewonnen van de club uit Enschede. Ajax liet twee punten achter in Twente en zou dus minder inleveren, wat de Amsterdammers de koppositie op kan leveren. Eerder werd het failliete WKE uit de Topklasse gehaald en daar werd eenzelfde systeem gehanteerd: alle resultaten van de club in dit seizoen werden geschrapt.

Hieronder hebben we het aantal tot nu toe tegen Twente behaalde punten op een rijtje gezet. PSV zou vooralsnog de meeste punten in moeten leveren, Roda JC kan zich gelukkig prijzen. Uiteraard is nog lang niet zeker of het ook daadwerkelijk op deze manier opgelost wordt, want het kan ook gewoon gebeuren dat men Twente de competitie uit laat spelen.

Club Punten Aantal wedstrijden
PSV 6 2
ADO Den Haag 3 1
PEC Zwolle 3 1
Heracles Almelo 3 2
AZ Alkmaar 3 1
N.E.C. Nijmegen 3 2
FC Utrecht 3 2
SC Heerenveen 3 2
Feyenoord 3 1
Willem II 3 1
Vitesse 3 1
FC Groningen 1 2
Ajax 1 1
SC Cambuur 1 2
Excelsior 1 1
Roda JC 0 2
De Graafschap 0 1