'Nederlandse jihadisten (niet) geŰxecuteerd? Onzin!'

Waren er veel mensen gister aan het feesten over het nieuws dat acht 'Nederlandse' IS-jihadisten zouden zijn geëxecuteerd en hun 72 maagden hebben opgezocht, is het dus misschien helaas helemaal niet waar. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten spreekt het nieuws namelijk tegen.

Op de website laat de organisatie, die sympathiseert met de Syrische oppositie, weten dat het slechts om valse geruchten zou gaan en dat IS helemaal niemand heeft geëxecuteerd. Dat baseren ze op elf 'betrouwbare bronnen' binnen de terreurgroep. Ook zou het niet kloppen dat er 75 'Nederlanders' zijn gearresteerd door hun moslimmatties.

NOS-correspondent Sander van Hoorn vraagt zich af wie nou gelijk heeft. RBSS, die gister meldde dat de kansenparels zijn geëxecuteerd, en SOHR, die dat nu dus tegenspreekt, zijn volgens hem twee doorgaans betrouwbare organisaties. Een van hen zou er dus finaal naast moeten zitten. Wordt vervolgd...

Update 15.50 uur:
Het zal nog wel even welles-nietes blijven. RBSS zegt dat SOHR het bij het verkeerde eind heeft en blijft bij het verhaal dat de 8 idioten écht zijn geëxecuteerd. Aan ThePostOnline laten ze weten dat RBSS 'haar berichten immer op basis van verschillende bronnen controleert en dan pas naar buiten brengt'. De hele verklaring van RBSS kun je hier vinden.