Paaseieren worden verstopeieren bij Hema

Bij het winkelketen Hema worden niet langer Paaseieren verkocht. De chocolade eitjes gaan voortaan over de toonbank onder de noemer verstopeieren. Dat het warenhuis zich daar niet populair mee maakt blijkt wel uit vele reacties op de sociale media.

Via Twitter laat een medewerker van de winkel, die in de volksmond ook wel 'Hier Eet Men Afval' wordt genoemd, weten dat de naamsverandering puur en alleen is om te duiden dat het de bedoeling is om de chocolaatjes te verstoppen. Op het medium is een foto te zien van een bordje in een Hema-winkel waarop zogenaamde verstopeieren te koop worden aangeboden.

Diverse Twitteraars zien de naamsverandering echter als een 'nieuw dieptepunt in de aanval op onze cultuur' en zou de keuze voor de naam verstopeieren zijn gedaan omwille van geloofsovertuigingen. Zo vraagt René Derksen, fractievoorzitter van de PVV in Utrecht, zich af of de winkel een fatwa heeft uitgeroepen over het snoepgoed en de letter H, die voorheen nog voor Hollandse stond, nu staat voor Halal.

Positieve reacties op de naamsverandering zijn ver te zoeken. Eind vorig jaar kreeg de winkel ook al een storm van kritiek over zich heen nadat ze Zwarte Pieten hadden veranderd in Schoorsteenpieten.