De laatste loodjes in de BeNeLeague ijshockey

Vrijdagavond start het laatste weekeinde van het eerste seizoen in de BeNeLeague, de samensmelting van de hoogste ijshockeycompetities in Nederland en Belgie. We zullen in een later stadium nog eens terugkijken, maar op dit moment strijden er in beide poules nog twee teams om de vierde playoffplaats.

In Poule A is Herentals al kampioen, ze kunnen niet meer ingehaald worden door Heerenveen dat ook haar tweede plaats niet meer kwijt kan raken. Amsterdam is door het verrassende verlies van Zoetermeer in Turnhout inmiddels veilig, maar kan in theorie nog ingehaald worden door Den Haag. De Hagenezen zullen daarvoor beide wedstrijden moeten winnen en hopen op een misstapje van Amsterdam in Antwerpen op zondag.
De sleutelwedstrijd tussen Den Haag en Zoetermeer begint vrijdag om 20.30 uur in de Haagse Uithof en zal live via internet uitgezonden worden.

In Poule B is Tilburg alleen van de tweede plek af te stoten door Luik, dat dan wel alles moet winnen. De Belgen moeten dit weekeinde niet minder dan drie wedstrijden spelen, waaronder op zaterdag tegen Tilburg. De Walen kunnen de playoffs al niet meer ontlopen. Nijmegen heeft door het verlies van Eindhoven vorig weekend alleen nog concurrentie van Leuven, waarop het een voorsprong heeft van vier punten. Met wedstrijden tegen Luik en Heerenveen op het programma maakt Nijmegen zelfs nog kans op de derde plaats, terwijl Leuven alles op alles moet zetten om Geleen en Heist op den Berg te verslaan. Geleen heeft de poule inmiddels al gewonnen, terwijl Heist sinds de dramatische nederlaag tegen Herentals aan een sterke serie bezig is. Daarin werden achtereenvolgens Antwerpen, Tilburg en Luik verslagen.

Vrijdag 26 februari 2016
Hijs Hokij Den Haag - Hotwings Panters Zoetermeer
AHOUD Devils Nijmegen - Luik

Zaterdag 27 februari 2016
Hotwings Panters Zoetermeer - ProClass Dordrecht Lions
Luik - Tilburg Trappers Toekomstteam
IHCL Leuven - Olympia Heist op den Berg
UNIS Flyers Heerenveen - AHOUD Devils Nijmegen
Dolphin Kemphanen - Red Eagles 's-Hertogenbosch

Zondag 28 februari 2016
Luik - Hijs Hokij Den Haag
Laco Eaters Limburg - IHCL Leuven
Turnhout Tigers - UNIS Flyers Heerenveen
Phantoms Deurne - IJ.V. Amstel Tijgers anno 1963