Ontploffing bij Turks cultureel centrum in Stockholm

Slechts enkele uren na de bloedige aanslag in Ankara werd gisteravond de Zweedse hoofdstad Stockholm opgeschrokken door een zware explosie. Rond 21.30 uur werd een Turks cultureel centrum in de wijk Fittja getroffen door een ontploffing, waardoor het gehele gebouw werd vernietigd. Er vielen bij de ontploffing geen slachtoffers.

Mehmet Kayhan, voorzitter van het culturele centrum, is ervan overtuigd dat het een aanslag moet zijn geweest. "Het moet wel een bom zijn geweest. Het hele kantoor en de rest van het gebouw zijn kapot. Gelukkig waren we vanavond wat vroeger dicht gegaan, omdat de meeste leden al voor 19.00 uur het pand hadden verlaten."

De politie en explosievenopruimingsdienst van Stockholm doen momenteel onderzoek op de plaats van het incident. Volgens een woordvoerder van de politie was er niemand in het gebouw aanwezig op het moment van de ontploffing. Ook heeft men nog geen enkel idee in welke richting de daders moeten worden gezocht.

Eerder gisteren vielen minstens 28 doden en tientallen gewonden bij een zware aanslag met een bomauto op een miltair konvooi in Ankara. Of er een connectie is tussen de twee aanslagen is nog niet bekend.