Massa: "De titel moet altijd het doel zijn"

Aan ambitie komt niet snel een eind. Felipe Massa heeft al zeven jaar geen wedstrijd meer gewonnen, maar hoopt dit jaar niet alleen voor de zeges, maar ook voor de wereldtitel te kunnen gaan. Een herhaling van de twee opeenvolgende derde plaatsen voor zijn team in de constructeurstitelstrijd is bij voorbaat niet genoeg. "De wereldtitel moet altijd het doel zijn," stelt de kleine Braziliaan.

"Gezien de omvang van ons team hebben wij de afgelopen twee jaar goed werk geleverd," gaat Massa verder. "We hebben minder geld dan McLaren, Ferrari, Mercedes en Red Bull, maar we werken hard om dichterbij te komen en misschien hebben we wel een kans om te winnen. We hebben een hoop nieuws op de auto dit jaar, dus we zullen proberen het gat naar Ferrari en Mercedes te dichten. Hopelijk kunnen we winnen en vechten om het kampioenschap."

Massa is wel zo realistisch om Mercedes als de grote favoriet aan te merken. "Ze moeten een enorme fout hebben gemaakt als ze minder comeptitief zijn als vorig jaar, aangezien er dit jaar geen regelwijzigingen zijn geweest." Wie volgens Massa in ieder geval goed genoeg is voor de titel is teamgenoot Valtteri Bottas. "Hij is een uitzonderlijk talent. Snel, intelligent, hardwerkend. Hij ontwikkeld zich goed en kan zich nog verder ontwikkelen. Valtteri heeft de kans races en kampioenschappen te winnen. Maar ik hoop dat ik het dit jaar beter zal doen dan hij."