Doorstart voor grootste vestigingen Paradigit

Computerverkoper Paradigit kan zijn grootste drie winkels openhouden. Dinsdag werd overeenstemming bereikt over een doorstart van de vestigingen in Eindhoven, Utrecht en Maastricht.

Met de doorstart zijn de banen van bijna honderd medewerkers gered, zo maakte het bedrijf bekend zonder daarbij financiële details te noemen. Ook wordt de productgarantie van klanten overgenomen.

Het was al bekend dat Paradigit verder kon gaan met zijn webwinkel Paradigit.nl. De keten had twaalf fysieke winkels, maar die werden onlangs failliet verklaard, net als het distributiecentrum in Eindhoven en vijf vestigingen die onlangs waren geopend binnen de warenhuizen van V&D. De elektronicaketen die in de problemen kwam door de "aanhoudende malaise in de retailmarkt" was goed voor ongeveer tweehonderd banen.

In december nog kondigde Paradigit de opening aan van minstens tien nieuwe winkels binnen de muren van bestaande V&D-filialen, zogeheten shop-in-shops. Daarvan waren er inmiddels vijf in bedrijf. Deze verkooppunten blijven voorlopig gesloten, aangezien de warenhuizen vanwege het faillissement van V&D zelf ook dicht zijn.

Doorstart voor grootste vestigingen Paradigit
Doorstart voor grootste vestigingen Paradigit (Foto: ANP)