Microsoft wil cross-buy platform-feature maken

Gister werd bekendgemaakt dat Remedy's Quantum Break die later dit jaar uitkomt, ook op pc wordt uitgebracht, gelijktijdig met de Xbox One-versie. Op Twitter heeft Xbox-topman Phil Spencer nu aangegeven dat dit een 'platform-feature' gaat worden.

"We denken dat het goed is voor gamers", zegt Spencer op zijn Twitter-kanaal. Cross-buy houdt in dat wanneer je een game koopt op het ene platform, het ook beschikbaar wordt of kan worden op een ander platform van dezelfde fabrikant. In Microsofts geval betreft dat dus Xbox One en pc (Windows 10). Mensen die de digitale uitgave van Quantum Break pre-orderen, krijgen gratis een code om de game voor pc te unlocken.

Sony doet dit al veel langer met titels die beschikbaar zijn op PS3, PS4 en PS Vita. Het verschil is dat pc een geval apart is in de gamewereld; de eerste gefrustreerde Xbox One-bezitters beklaagden zich al op internet vanwege het wegvallen van Xbox-exclusiviteit. Titels die in de toekomst voor zowel Xbox One en pc beschikbaar worden zijn onder andere ReCore, Sea of Thieves en Fable Legends.