'Rotterdam biedt Amsterdam helpende hand'

De stad Amsterdam moet haar toeristen veel meer gaan spreiden over het land. "Amsterdammers vinden al dat er niet meer hotels moeten komen en dat het op veel dagen te druk is. Dan moeten wij selectiever zijn", zegt burgemeester Eberhard van der Laan woensdag in een interview in Het Parool.

Van der Laan zegt het fijn te vinden als een toerist slaapt in Hotel New York in Rotterdam in plaats van in een hotel in Amsterdam. "Amsterdam doen ze toch wel aan. Toeristen komen voor onze stad. Maar wij hebben er al heel veel."

"Wij lossen graag een Amsterdams probleem op", reageert de Rotterdamse wethouder Maarten Struijvenberg. "In Rotterdam zijn alle toeristen welkom, of ze nu speciaal voor Rotterdam komen of onze stad als uitvalsbasis gebruiken. Hier is nog genoeg plaats, al wordt het wel steeds drukker door de groeiende belangstelling voor Rotterdam."

Van der Laan gaat ook niet meer op reis om Amsterdam te promoten. Niet dat hij de stad op slot wil gooien, want dat is niet goed. "Als je de machine uitzet, maak je een fout. Maar we moeten ons vooral richten op het spreiden in plaats van het aantrekken."

'Rotterdam biedt Amsterdam helpende hand'
'Rotterdam biedt Amsterdam helpende hand' (Foto: ANP)