Wehrlein debuteert in F1 voor Manor

Het Manor F1 Team heeft Pascal Wehrlein vastgelegd voor het Formule 1-seizoen 2016. De 21-jarige Duitser maakt hiermee zijn racedebuut op het hoogste niveau nadat hij de afgelopen twee seizoenen al testcoureur van Mercedes en in 2015 ook Force India was. De regerend DTM-kampioen gaat rijden met startnummer 94.

Na het tussenjaar 2015 legt Manor de lat hoog voor dit seizoen. De 2014 Ferrarimotoren zijn ingeruild voor de 2016 Mercedeskrachtbronnen, terwijl daarnaast enkele andere kopstukken uit de Formule 1 zijn binnengehaald. Voormalig Ferrari-ontwerper Nicholas Tombazis gaat de aerodynamica-afdeling leiden, terwijl Pat Fry Engineering Consultant zal worden. Als coureur is de door Mercedes gesteunde Wehrlein binnengehaald. Wie zijn teamgenoot zal worden is nog niet bekend.

Wehrlein zelf legt de lat in ieder geval hoog dit jaar, want hij mikt op punten. "Manor is een mooie plek om mijn Formule 1-loopbaan te beginnen. Hoewel het mijn eerste F1-seizoen wordt wil ik Stephen (Fitzpatrick, eigenaar, red.) en de jongens helpen bij het bereiken van hun doelen. Hoewel het lastig zal worden denk ik dat wij later in het jaar mee kunnen doen om de punten. Het zal een fantastisch jaar gaan worden."

"Ik wil hierbij ook nog Mercedes-Benz en in het bijzonder Toto Wolff noemen die nu deze kans mogelijk maken. Bedankt voor alle steun en hulp om mijn droom werkelijkheid te laten worden. Het is nu aan mij om deze kans te verzilveren en op het circuit te gaan presteren."