"De strijd met Verstappen was goed voor ons"

Carlos Sainz stond vorig jaar enigszins in de schaduw van Max Verstappen, zeker qua aandacht van de media. Toch maakte de Spaanse rookie een uitstekend seizoen door, waarin hij mede door veel materiaalpech echter wel 31 punten op zijn Nederlandse collega moest toegeven. Sainz had in de kwalificatieduels echter de overhand: hij versloeg Verstappen met 10 tegen 9. De onderlinge strijd was groot, maar volgens Sainz was dat alleen maar goed, zeker voor het team.

"We leren van elkaar, pushen elkaar en daardoor gaat het team vooruit," zegt Sainz. "Misschien zijn we daarom wel verder dan dat we anders zouden zijn." De snelheid van Verstappen verbaasde Sainz geenszins, ondanks diens leeftijd. "Ik wist dat Max er klaar voor was. Voor het seizoen zei ik ook al dat we ons in dezelfde fase bevonden. Nooit eerder had ik een teammaat wiens data gelijk was aan die van mij, we hebben dezelfde snelheid in de bochten, alles is gelijk."

Zelf denkt Sainz in de winter een flinke stap te maken. "De winter is erg belangrijk, dan kan je analyseren wat je allemaal gedaan hebt. Je stopt de data in de computer en komt sterker terug. In het verleden heb ik altijd een flinke stap gemaakt van het ene seizoen op het andere en dat hoop ik dit keer weer te doen. Met de ervaring van vorig jaar en door alles te analyseren zal 2016 een beter jaar worden zonder veel te veranderen. Met wat minder betrouwbaarheidsproblemen en iets meer power, kunnen we misschien in de top 8 of top 6 terecht komen in plaats van in de top 10.