'Liverpool-doelwit Teixeira voor 50 miljoen euro naar China'

Alex Teixeira gaat zijn voetballoopbaan hoogstwaarschijnlijk voortzetten in China. Het vertrek van de Braziliaan wordt bevestigd door zijn trainer bij Shakhtar Donetsk. "Het is waar, we hebben hem aan een Chinese club verkocht", bevestigt trainer Mircea Luscescu tegenover L'Équipe de aanstaande transfer van Teixeira naar Jiangsu Suning.

Naar verluidt is er een bedrag van 50 miljoen euro gemoeid met de overgang van de 26-jarige Braziliaan, die in januari nog naar Liverpool leek te vertrekken. De Engelsen wilden echter niet aan de vraagprijs van de Oekraïners voldoen en hadden 'slechts' 36 miljoen euro over voor de aanvallende middenvelder. Voor het Chinese Jiangsu is een miljoentje meer of minder geen probleem gebleken. Eerder deze maand pikte de club Ramires voor zo'n 30 miljoen euro op bij Chelsea.

Teixeira is dit seizoen dé revelatie in Oekraïne. De technisch begaafde speler scoorde in vijftien competitieduels liefst 22 keer voor Shakhtar. In de Champions League was de voormalig jeugdinternational goed voor drie doelpunten in zes groepsduels.