Amateurs VVSB stunten in kwartfinale KNVB beker

Topklasser VVSB uit Noordwijkerhout heeft voor een daverende verrassing gezorgd door de halve finale van de KNVB beker te bereiken. De amateurs keken lang tegen een 2-0 achterstand aan tegen Den Bosch, maar wisten in vijf minuten tijd de achterstand om te buigen naar een 2-3 overwinning.

Tachtig minuten lang leek er niks aan de hand voor de Boschenaren. Na een half uur stond de ploeg via goals van Carlone en Khalouta met 2-0 voor en miste het daarna diverse kansen om de voorsprong verder te laten oplopen. In de 82e minuut kwam VVSB, nadat het eerst weinig kon laten zien, terug op 2-1 via Bekooij en dat leidde tot een ongekende slotfase.

Nauwelijks twee minuten later stond er plots 2-2 op het bord via Van der Slot, waardoor een verlenging al op de loer kwam. Dit totdat een voorzet van VVSB eenvoudig werd losgelaten door keeper Heemskerk van Den Bosch.. Die zag de bal voor de voeten van Parami komen, die waarschijnlijk zijn makkelijkste, maar misschien wel mooiste doelpunt uit zijn carrière maakte en zo zijn ploeg een unicum bezorgde.

VVSB is namelijk de 2e amateurploeg ooit in de halve finale van de KNVB beker. De tot nu toe enige keer gebeurde in 1975, toen IJsselmeervogels zo ver wist te komen.