Poetin moordt er lustig op los in SyriŰ

Uit onderzoek over het dodental in de voortwoedende oorlog in Syrië is gebleken dat Ruslands bommen verantwoordelijk zijn voor bijna de helft van alle burgerdoden in Syrië.

Een uitgegeven rapport van het Syrian Network for Human Rights spreekt van 1382 burgerdoden in de maand januari. 689 hiervan zijn veroorzaakt door Russische bommen. Bijna honderd van deze slachtoffers waren kinderen. Even ter vergelijk: Islamitische Staat doodde 'slechts' 98 onschuldige burgers. Bizar veel natuurlijk, en het lijkt erop of Poetin nog lang niet klaar is. 

Assad komt er met meer dan 500 burgerslachtoffers ook niet goed vanaf, hoewel hij er, als we dat gaan doorrekenen, toch vooruit gaat. Afgelopen jaar kwamen de Syrische regeringstroepen immers op 12.044. 

Toegegeven, de betrouwbaarheid van de bron is niet gegarandeerd. Zo is het bijvoorbeeld heel frappant dat bij het rapport westerse troepen niet genoemd worden. Nou kan dat komen omdat er helemaal geen burgerslachtoffers door het Westen te betreuren zijn, maar toch is het opmerkelijk te noemen. Het onderzoek, zodat je zelf kunt oordelen, vind je hier.