Bazoer wil over vijf jaar de kar trekken bij Barcelona

Riechedly Bazoer maakt dit seizoen zijn definitieve doorbraak bij Ajax en durft hardop te dromen van spelen in de absolute top. "Over twee of drie jaar hoop ik naar mijn droomclub FC Barcelona te kunnen. Dat tiki-taka-voetbal past bij me", zegt de 19-jarige middenvelder in Helden Magazine. De favoriete speler van Bazoer maakte in het verleden furore in Barcelona: "Ik keek altijd naar Ronaldinho, dat is mijn held. Hij had zoveel bravoure, liet iedereen genieten, maakte de mooiste acties en doelpunten."

Bazoer is zich ervan bewust nog niet op het niveau van Ronaldinho (in diens gloriedagen) te zitten: "Ik scoor nog te weinig, werk daar hard aan. Ik moet nóg belangrijker voor het team worden. Mijn ultieme droom is om over vijf jaar de kar te trekken bij Barcelona en mooie prijzen te winnen. Hopelijk kent iedereen me dan."

Bazoer is bezig aan zijn eerste seizoen als basisspeler van Ajax. In achttien Eredivisie-wedstrijden was controleur goed voor drie doelpunten en vier assist. Het is niet ondenkbaar dat Bazoer uiteindelijk bij Barcelona belandt, want de Catalaanse grootmacht heeft in 2015 zelfs al geinformeerd bij de zaakwaarnemer en broer van Bazoer.