Amerikaans congreslid slachtoffer van swatting

Democraat Katherine Clark probeert nu al enkele jaren om onbeschoft gedrag op het internet op de politieke agenda te krijgen in het Amerikaanse huis van afgevaardigden, met als voornaamste doelen het voorkomen van online doodsbedreigingen tegen vrouwen en de gevaarlijke trend van swatting (het sturen van gewapende politie naar een onwetend slachtoffer na een neptelefoontje) een halt toe te roepen. Het is daardoor des te treuriger dat het congreslid afgelopen zondag zelf slachtoffer is geworden van swatting.

De Boston Globe schrijft dat de politie zich naar haar huis spoedde nadat het een telefoontje had gekregen over een schietpartij in haar huis. Het gevolg was dat de hele straat werd afgezet en dat een colonne agenten gewapend met volautomatische geweren in haar voortuin stond. Het zou hier om een normaal politieteam gaan en niet de SWAT, en nadat de agenten met Clark hadden gesproken werd het gauw duidelijk dat het een hoax was. 

Naast dat er gelukkig geen gewonden zijn gevallen, is er ook nog het voordeel dat de klootzakken daders Clark waarschijnlijke nieuwe munitie hebben gegeven voor in het congres. Clark probeert namelijk een wet erdoorheen te krijgen die van swatting een federaal misdrijf maakt.

Clark
Amerikaans congreslid slachtoffer van swatting