PSV huurt Van Ginkel voor de rest van het seizoen

PSV lijkt op de laatste dag van de transfermarkt nog een konijn uit de hoge hoed te te toveren. Volgens Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, heeft de Eindhovense ploeg zijn zinnen op Marco van Ginkel gezet. De ploeg hoopt hem een half seizoen te huren.

Volgens Elfrink is Van Ginkel op dit moment al in Eindhoven voor een medische keuring. PSV wacht nu op het akkoord van Stoke City, waar hij op dit moment aan verhuurd wordt, en Chelsea om de formaliteiten af te ronden.

Van Ginkel maakte in de Eredivisie furore bij Vitesse, maar koos in het seizoen 2013/2014 voor een overstap naar Chelsea. Dit leverde hem in sportief opzicht weinig resultaat op. In twee seizoenen kwam hij tot twee officiële wedstrijden in de hoofdmacht van The Blues. Dit kwam mede door een zware blessure aan zijn voorste kruisband, die hij volledig afscheurde.

In het afgelopen seizoen kwam Van Ginkel op huurbasis uit voor AC Milan. Ook daar bleef de middenvelder niet gevrijwaard van blessures. Tijdens een training liep hij een kwetsuur op aan zijn enkel, waardoor de speler opnieuw twee maanden aan de kant stond. Toch kwam de jongeling uiteindelijk tot zeventien officiële wedstrijden.

Update 21:42 uur

Het lijkt een kwestie van tijd voor Van Ginkel zich PSV'er mag noemen. Volgens Elfrink wordt de speler over twintig minuten gepresenteerd.

Update 23:38 uur

De deal is rond, Van Ginkel maakt het seizoen af bij PSV. "Ik heb gekozen voor een club waar ik minuten ga maken", zo liet de voetballer weten voor de camera van FOX Sports. "Ik kijk naar mijn eigen ontwikkeling natuurlijk, ook al maakte ik minuten bij Stoke de laatste weken. PSV staat bovenaan in de competitie, ze zitten in de Champions League waarin ze hebben overwinterd, en het is in Nederland. Dit is een club waar ik minuten kan gaan maken."

"Het speelde al enkele weken, een aantal dagen zit je in spanning en hoor je niks, maar dan uiteindelijk gaat het balletje toch rollen. Van Davy Pröpper hoorde ik goede dingen, die ken ik nog van Vitesse tijd. Dat telt ook mee", zo vervolgde de middenvelder. PSV heeft geen optie tot koop bedongen. Wel mag PSV bij een bod op Van Ginkel dat bod matchen en dan zou de speler naar PSV gaan.