Dullaert weg als Kinderombudsman

Marc Dullaert moet weg als Kinderombudsman. De Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen heeft besloten Dullaert niet voor te dragen voor herbenoeming. Zijn ambtstermijn loopt per 1 april af. "De Ombudsman kan de Kinderombudsman voordragen voor herbenoeming of verlenging. Maar Van Zutphen maakt gebruik van zijn wettelijke recht om dit niet te doen. Hij wil zijn eigen team samenstellen", zegt een woordvoerster van de Ombudsman naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant.

Volgens de woordvoerster komt het afscheid van Dullaert niet als verrassing. "Van Zutphen heeft zijn beslissing half januari in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Dullaert heeft de functie als Kinderombudsman vijf jaar lang op geweldige wijze vervuld. We gaan nu opzoek naar een opvolger."

Volgens de Volkskrant heeft het aanstaande vertrek van Dullaert voor onrust gezorgd. De woordvoerster wil hier niet op ingaan. "We houden ons aan de feiten."

Dullaert wil zelf geen reactie geven op zijn vertrek. "Hij wil nu niet reageren. We laten het hierbij", aldus de zegsvrouw van de Kinderombudsman.

Dullaert weg als Kinderombudsman
Dullaert weg als Kinderombudsman (Foto: ANP)