Mesu en Witte winnaars Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

Niels Mesu en Birgit Witte zijn de winnaars geworden van de Altternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Bij de mannen kwam Mesu solo over de streep, terwijl Witte de snelste was in een sprint van een omvangrijke groep.

Bij gebrek aan echt koude Nederlandse winters wordt er al sinds 1974 een alternatieve elfstedentocht georganiseerd, waarvan de bekendste die op de Weissensee is. Mesu zocht zestig kilometer voor het einde het offensief en kreeg een groepje met zich mee. Daarvan wist Bart Mol het langste bij hem te blijven, maar moest toch uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats, voor Gary Hekman, die de snelste was in een klein groepje wat nog in de achtervolging was. Mesu hield met zijn zege de overwinning in de familie. Vorig jaar was zijn broer Erwin namelijk de beste op het Oostenrijkse ijs.

De vrouwenrace had een ander verloop. Er waren diverse dames die een poging waagten om weg te blijven, maar uiteindelijk klitte de hele groep toch weer samen. In de sprint bleek Witte het snelte en troefte daarmee Daniëlle-Lissenberg en haar eigen ploeggenote Aggie Walsma af.