Willem II snapt helemaal niks van Engelse 'Belchinees'

Grote paniek bij de beveiliging van Willem II dinsdag tijdens het eredivisieduel met FC Groningen. Op de tribune in Tilburg werd een mogelijk zware crimineel gespot: iemand zat namelijk via zijn telefoon statistieken van de wedstrijd door te spelen en tot overmaat van ramp stond de potentieel gevaarlijke Engelsman ook nog eens in contact met een wedkantoor. Zoals voor veel Nederlandse clubs geldt kan een constant bellend persoon op de tribune ook voor Willem II maar één ding betekenen: matchfixing!

"Zijn verhaal klopte niet toen we hem in het stadion spraken en dus hebben we hem er direct uitgezet. Zo iemand hoort hier niet", zo spreekt de hoofd beveiliging over het mogelijk redden van zijn Tilburgse club. De Engelsman zat op zijn laptop ook nog een livestream van een andere wedstrijd te volgen - je moet toch wat als je simpelweg wat statistiekjes doorgeeft en verder niks om Willem II - FC Groningen geeft - en maakte geen enkel bezwaar toen hij het stadion uit werd gezet. "Eerst zei hij dat hij statistieken verzamelde, maar dat verhaal werd steeds anders", aldus de beveiliging, die overigens niet vertelt wat er dan zo anders werd aan het verhaal.

Wat er zeer waarschijnlijk nou echt aan de hand was? Uiteraard kunnen ook wij niet in het brein van de beste man kijken, maar de kans is vele malen groter dat hij inderdaad simpelweg statistieken doorspeelde naar bijvoorbeeld een wedkantoor. Die gebruikt men om zo live weddenschappen aan te kunnen bieden op de wedstrijd, waar helemaal niks bijzonders aan is. Veel mensen, waaronder talloze Nederlanders, verdienen zo gewoon een extra zakcentje en die hebben vermoedelijk net zoveel met matchfixing te maken als de gemiddelde FOK!ker.