AC Milan op weg naar finale Coppa Italia

AC Milan heeft zich dinsdagavond een goede uitgangspositie verschaft voor de return in de halve finale van de Coppa Italia. Op bezoek bij het Alessandria won de ploeg met 0-1.

Een oneerlijke strijd was het voorafgaand tussen de twee ploegen. Alessandria komt normaal gesproken uit in de Lega Pro, voorheen bekend als de Serie C, en staat daarin twee. AC Milan is de nummer zes in de Serie A. Toch waren de Milanezen gewaarschuwd want de derdeklasser schakelde eerder al Palermo en Genoa uit.

Milan-coach Siniša Mihajlović spaarde enkele spelers, maar er stonden veelal bekende namen in de basisopstelling. Mario Balotelli mocht in de basis beginnen en Nigel de Jong moest ook in de beker plaatsnemen op de bank.

Op slag van rust kreeg de Milan een strafschop. Balotelli ontfermde zich over de bal en maakte geen fout. De Italiaanse spits schoot de bal hard door het midden en liet doelman Gianmarco Vannucchi kansloos.

In de tweede helft had Milan vanzelfsprekend het overwicht maar gescoord werd er niet meer, waardoor er een eindstand van 0-1 op het scorebord stond. De return tussen beide ploegen is op 1 maart. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de finale van de Coppa Italia, waarin Juventus of Internazionale wacht.