Degenkolb mist voorjaarsklassiekers

Wielrenner John Degenkolb moet alle voorjaarklassiekers missen. De Duitser van Giant-Alpecin werd afgelopen zondag samen met vijf teamgenoten aangereden door een Britse automobiliste die aan de verkeerde kant van de weg reed en raakte zwaar geblesseerd.

Vorig jaar won Degenkolb nog Milaan - San Remo en Parijs - Roubaix, maar ditmaal zal de Duitser zich moeten richten op zijn herstel. De Spaanse chirurg Pedro Cavadas meldde aan persbureau EFE dat de wielrenner bijna een wijsvinger moest missen en dat hij een open breuk aan een van zijn onderarmen heeft. Een operatie in Valencia aan zijn verwondingen duurde bijna drie uren.

Cavadas: "Het genezingsproces zal iets langer duren omdat Degenkolb niet alleen een normaal leven wil leiden, maar ook topsport op het allerhoogste niveau bedrijft."

Ondertussen is ook gebleken dat teamgenoot Ramon Sinkeldam zwaardere verwondingen opgelopen heeft dan eerst gedacht. De Nederlander leek er met alleen schaafwonden af te zijn gekomen, maar hij bleek ook een schouderblad te hebben gebroken.

Chad Haga ligt nog in het ziekenhuis waar hij inmiddels zijn verloofde aan zijn zij heeft. Om de tijd te doden plaatst de Amerikaan met enige regelmaat Twitterberichten.