Positie Van Gaal zwaar onder druk bij United

Het lijkt erop dat Louis van Gaal niet lang meer de manager van Manchester United zal zijn. Volgens The Guardian had de Nederlander zijn positie afgelopen zaterdag na de 0-1 nederlaag tegen Southampton al ter beschikking gesteld, maar The Red Devils ontkennen dit. Wel staat er vandaag een gesprek met de clubleiding gepland.

Vice-voorzitter Ed Woodward wil dat Van Gaal aanblijft en heeft vertrouwen in hem uitgesproken. Een deel van de spelersgroep lijkt echter een andere mening toegedaan, zo meldden Britse media. Dit zouden ze in een gesprek al medegedeeld hebben aan Woodward.

Van Gaal leed tegen Southampton de zesde nederlaag van het seizoen in de Premier League en ook Europees werd er niet overwinterd in de Champions League. Bovendien riep het vertoonde spel veel boegeroep bij de fans op. Na de nederlaag van afgelopen zaterdag nam Van Gaal twee dagen vrij om in Nederland eerst de verjaardag van zijn dochter te vieren, maar mogelijk ook zijn mogelijk naderende ontslag met de familie te bespreken.

Het is nog niet bekend hoe laat Woodward en Van Gaal een gesprek zullen hebben.