UEFA wacht met verkiezing op Platini

De Europese voetbalbond UEFA gaat voorlopig niet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Liever wordt er gewacht op de uitkomst in de beroepszaak die de geschorste voorzitter Michel Platini bij het internationaal sporttribunaal CAS aangespannen heeft.

Platini werd vorige maand door wereldvoetbalbond FIFA voor acht jaar uit het voetbal verbannen omdat hij geld had aangenomen in een dubieuze betaling door de inmiddels ook geschorste FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Beiden ontkennen dat er sprake is van een betaling van smeergeld en stellen dat het een late betaling is voor werkzaamheden die Platini in het verleden verricht heeft.

In een verklaring meldde het bestuur van de UEFA: "We hopen dat zijn naam wordt gezuiverd en dat hij zo snel mogelijk terugkeert in de Europese voetbalfamilie." Mocht dit niet gebeuren dan is UEFA-vicevoorzitter Michael van Praag een van de belangrijkste kandidaten om Platini op te volgen.

De UEFA sprak ook unaniem haar steun uit aan Gianni Infantino die namens de Europese voetbalbond kandidaat is om Blatter als FIFA-voorzitter op te volgen.

UEFA blijft achter geschorste Platini staan (Pro Shots/Action Images)
UEFA blijft achter geschorste Platini staan (Pro Shots/Action Images)