Irene Moors maakt overstap naar SBS

Irene Moors vertrekt na 26 jaar bij RTL. De presentatrice maakt de overstap naar concurrent SBS6. Dat heeft de zender vrijdag bekendgemaakt. Moors heeft een contract voor drie jaar getekend.

Moors krijgt bij SBS de kans om 'nieuwe stappen' te maken. "Daar heb ik ontzettend veel zin in", zegt ze. Wat ze precies gaat doen, is niet bekendgemaakt. "Natuurlijk is het best vreemd om na ruim 26 jaar voor een andere zender te werken. Maar het gaat uiteindelijk om de programma's. SBS biedt mij de uitdaging die ik nodig had. Daar ga ik voor 100 procent voor."

De 48-jarige presentatrice was jarenlang een vast televisieduo met Carlo Boszhard. Ze maakten samen onder meer Telekids, Life & Cooking, Life 4 You en het met een Gouden Televizier-Ring onderscheiden programma De TV-Kantine.

SBS is blij met de komst van Moors. "Zij heeft door de jaren heen als presentatrice en tv-maker een grote naam en enorm veel ervaring opgebouwd", aldus directeur televisie Peter Lubbers. "Het publiek kent haar als gezellig, positief en no nonsense en precies daarom vinden wij dat zij perfect past bij de richting die SBS6 opgaat."

Irene Moors maakt overstap naar SBS
Irene Moors maakt overstap naar SBS (Foto: BuzzE)