Eerste testwedstrijd Olympische Spelen 2018 goedgekeurd

De eerste testwedstrijd voor de Olympische Winterspelen van 2018 heeft het groene licht gekregen. De World Cup alpineskiën zou begin februari neerstrijken in het Zuid-Koreaanse Jeongseon voor de super-G en de afdaling op het olympische parcours. Zoals voor elke wedstrijd moet er eerst een laatste controle van de sneeuw en het parcours plaatsvinden en racedirecteur Günter Hujara heeft daar nu het groene licht voor gegeven. 

Op 6 en 7 februari wordt er een afdaling en super-G geskied door de mannen, wat de eerste keer ooit betekent dat er World Cup-wedstrijden in de snelheidsdisciplines worden gehouden in Zuid-Korea. Tussen 1998 en 2006 werden er al wel World Cups gehouden op de slalom en reuzenslalom, wat gebeurde op de pistes van Yongpyong. Daar worden in 2018 ook de olympische slalom en reuzenslalom gehouden. 

"De piste is er klaar voor en de sneeuwcondities zijn perfect. Er is heel veel sneeuw van de hoogste kwaliteit en ik heb erg veel respect voor het keiharde werk van de lokale organisatie", liet Hujara weten. "Vooral in de laatste twee maanden is enorm veel werk verzet en ik heb er alle vertrouwen in dat de skiërs van de piste zullen genieten."

De World Cup in Jeongseon zal het eerste officiële testevenement worden voor de Winterspelen van 2018, die gecentreerd zijn in Pyeongchang.