Zweedse arts verkrachtte vrouw zes dagen lang in bunker

Een 38-jarige arts uit Zweden heeft in Stockholm een vrouw ontvoerd en haar vervolgens zes dagen lang gevangen gehouden en meerdere malen verkracht in een speciaal daarvoor geprepareerde bunker. Hij liep tegen de lamp omdat hij zelf met zijn slachtoffer naar de politie ging nadat ze als vermist was opgegeven.

De arts had zijn plan tot in de puntjes uitgewerkt. Hij verdoofde de vrouw in haar eigen huis door haar aardbeien gevuld met Rohypnol te voeren. Hij had er gemarkeerde aardbeien tussen gestopt, zodat hij veilig mee kon eten. Toen het slaapmiddel zijn werk had gedaan verkrachtte hij de vrouw alvorens haar met een rolstoel naar zijn auto te brengen.

Landgoed
Hij bracht haar naar zijn landgoed in Kristianstad, 550 kilometer van Stockholm vandaan. Onderweg bleef hij de vrouw verdovende middelen geven om te voorkomen dat ze zou ontwaken. Om niet herkend te worden zou hij verschillende bizarre maskers hebben gedragen.

Op het landgoed had de man een bunker gebouwd van 60 vierkante meter met daarin alle voorzieningen: een toilet, keuken en slaapkamer, genoeg om langere tijd te verblijven. Ook had hij zijn bouwwerk voorzien van gewapend beton, zodat eventueel geschreeuw van buitenaf niet te horen zou zijn.  In de daarop volgende zes dagen verkrachtte hij haar meerdere malen terwijl ze vastgebonden was.

Soa’s
Omdat de man arts is, kon hij gemakkelijk controleren of zijn slachtoffer een seksueel overdraagbare aandoening had. Hij nam uitstrijkjes en bloed van de vrouw af en onderzocht dit in een laboratorium op zijn werk.

Na zes dagen ging de man wat spullen ophalen uit de flat van de vrouw en schrok zich een hoedje toen hij zag dat die was doorzocht door de politie. Ook bleek zijn slachtoffer als vermist te zijn opgegeven.  In paniek nam hij zijn slachtoffer mee naar de politie om een onzinverhaal op te hangen.  Omdat de politie het zaakje niet vertrouwde namen ze de vrouw apart en kwam de aap uit de mouw.

De Zweedse openbaar aanklager: “We geloven dat het zijn bedoeling was om de vrouw verschillende jaren op te sluiten. Hij was al jaren bezig met de voorbereidingen en zijn bunker was geschikt voor een of meerdere slachtoffers.