Nieuw seizoen '24' met geheel nieuwe cast

De Amerikaanse tv-zender Fox heeft een pilot besteld van een nieuwe serie van 24. De cast is volledig vernieuwd. In plaats van Kiefer Sutherland, die Jack Bauer speelde, willen de makers nu een Afrikaans-Amerikaanse acteur als hoofdrolspeler. Dat meldt Entertainment Weekly.

De nieuwe serie heet 24: Legacy. De opzet is hetzelfde als voorheen: de gebeurtenissen zijn in real-time te volgen, elke aflevering gaat over één uur van een etmaal waarin veel gebeurt en het tempo ligt hoog. Het nieuwe hoofdpersonage heet Eric Carter. Hij wil, met de Counter Terrorist Unit, een grootschalige terroristische aanval tegenhouden. Anders dan eerder ligt de nadruk minder op één personage. Er is naast Carter ook een vrouwelijk hoofdpersonage.

24 ging in 2001 van start en liep door tot 2010. In 2014 kwam er nog een negende seizoen onder de titel 24: Live Another Day, toen nog wel met Kiefer Sutherland.

Op welke zwarte acteur zetten we in? Wesley Snipes? Denzel? Samuel L. Jackson? Laurence Fishburne? Will Smith? Of toch een onbekendere?

Serie 24 komt terug met geheel nieuwe cast
Serie 24 komt terug met geheel nieuwe cast (Foto: BuzzE)