Kazim uit selectie na bedreigen journalist

Colin Kazim-Richards is ontevreden met zijn reserverol bij Feyenoord en laat dit ook duidelijk merken. De speler liet zich vrijdag van zijn slechtste kant zien.

Kort voor de persconferentie voorafgaand aan het Eredivisieduel van Feyenoord tegen PSV, raakte Kazim in een conflict met een journalist. "Ik wacht om twee uur buiten op je", en "Nog één stap dichterbij en je gaat slapen. Jij gaat neer", snauwde de Turk met Engelse roots tegen de reporter. Het zou gaan om de verslaggever van het Algmeen Dagblad.

Eerder deze week verscheen er in het AD een negatief verhaal over de spits van Feyenoord. Binnen de club zouden steeds meer mensen zich storen aan het gedrag van de aanvaller. Kazim-Richards wilde van de verslaggever de bronnen voor zijn verhaal weten.

Feyenoordcoach Giovanni van Bronckhorst is zo langzamerhand klaar met de uitspattingen van de spits. Op het persmoment gaat Van Brockhorst in op het incident: "Dat is niet goed", erkende hij. De Feyenoordtrainer wilde tegenover de aanwezige pers niet ingaan op een eventuele sanctie voor Kazim.

Kazim-Richards wist vorig seizoen in 27 Eredivisieduels voor Feyenoord elf keer het net te vinden. Echter, de aanvaller moet dit seizoen zijn basisplaats laten aan Michiel Kramer, die in de zomerstop werd overgenomen van ADO Den Haag.

Update 17.25 uur

Kazim-Rochards komt niet in actie tegen PSV. De aanvaller is door Feyenoord wegens 'intimiderend gedrag' buiten de selectie gezet.

"Colin Kazim-Richards is niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor de topper van zondag tegen PSV. Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst is na overleg met de clubleiding tot deze maatregel gekomen, mede omdat de spits vrijdag kort voor aanvang van de persconferentie intimiderend gedrag vertoonde ten opzichte van een verslaggever van de schrijvende pers", melden de Rotterdammers op hun officiële website.

"De speler heeft te horen gekregen dat hij zich maandagochtend moet melden in De Kuip."

Het is overigens niet voor het eerst dat hij zich misdraagt. Zo kreeg hij het vorig seizoen aan de stok met Ajaxdoelman Jasper Cillessen en deelde hij later een klap uit aan toenmalig Vitesseaanvaller Zakaria Labyad.

Kazim bedreigt verslaggever: "Je gaat neer" (Pro Shots / Kay Int Veen)
Kazim bedreigt verslaggever: "Je gaat neer" (Pro Shots / Kay Int Veen)