Inmiddels 739 aangiftes in Keulen

Als er een schaap over de dam is.... dan staat de teller opeens op 739. Veel meer slachtoffers van de Keulse islamitische aanrandingsnacht hebben aangifte gedaan.

De officiële teller van de hoeveelheid aangiftes staat trouwens op een schamele 652. Dit komt omdat een aantal vrouwen samen aangifte gedaan hebben. Volgens het OM gaat het in ongeveer de helft van de gevallen om aanranding. Andere onvrijwillige deelnemers van de Arabische variant van het 'Keezen', Taharrush, werden beroofd, gemept of zelfs verkracht. Kortom; de meisjes van de plaatselijke hockeyclub kunnen hun borstjes natmaken, als bewoners van een nabijgelegen azc het idee krijgen om hetzelfde spelletje te spelen.

Positief is dat er inmiddels maar liefst 13 verdachten zijn opgepakt. De Keulse politie had tegen deze hulpbehoevende kansjongeren genoeg bewijs om ze daadwerkelijk van de straat te plukken. Vrijwel allemaal komen ze uit Marokko, allemaal zijn het mannen. Het O.M. sluit echter niet uit dat er nog wat neven, en andere clanleden van de 13 gearresteerd worden. Om hier wat vaart achter te zetten is er 10.000 euro beloning uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot meer arrestaties. Dit zou burgers ertoe moeten aanzetten hun filmpjes en foto's van het nieuwjaarsfeest in te leveren bij de politie, zodat andere verdachten eventueel geïdentificeerd kunnen worden.

Of in andere steden (weliswaar op minder grote schaal) hetzelfde gebeurt, is niet helemaal duidelijk. In Bielefeld was er bijvoorbeeld een groep van 500 moslims die erg hun best deden eveneens het nieuws te halen. De jaarwisselingen in plaatsen in Zweden, Oostenrijk en Zwitserland gingen eveneens niet zonder islamitisch geweld voorbij.

Stad Rheinberg heeft voor het aanstaande carnaval maar vast preventief de handdoek in de ring gegooid. Het jolige verkleedevenement gaat daar niet door. Men vreest bezoek van 'probleemgroepen' tijdens het carnaval en is onvoldoende voorbereid om op tijd maatregelen te kunnen treffen tegen situaties die je normaal gesproken alleen tijdens oorlogstijd tegenkomt. Vlakbij de stad ligt een asielzoekerscentrum.