Laatste Witcher 3-uitbreiding 'beter dan originele game'

Unaniem is het natuurlijk niet, maar er is wel een bepaalde consensus dat The Witcher 3: Wild Hunt de beste game van 2015 was. Ontwikkelaar CD Projekt RED heeft nog een laatste uitbreiding in petto, en geeft zelf aan dat die nog beter wordt dan de gewone game. 

The Witcher 3 kwam in mei vorig jaar uit en bleek de zeer hoge verwachtingen die het inmiddels had geschept grotendeels waar te kunnen maken. Het is dan ook niet vreemd dat de game als nummer 1 uit de bus kwam in onder andere de FOK!Games Game of the Year 2015. In oktober van afgelopen jaar werd de eerste (steengoede) uitbreiding, Hearts of Stone, al uitgebracht.

Blood and Wine is de tweede en tevens laatste uitbreiding voor The Witcher 3. Het biedt volgens de makers sluiting aan het verhaal van Witcher Geralt of Rivia. In een interview met Eurogamer Italië heeft CD Projekt RED aangegeven dat de feedback die ze hebben gekregen sinds The Witcher 3 vorig jaar uitkwam hen heeft geholpen om een nog betere game-ervaring neer te kunnen zetten. Die verbetering zou volgens senior tekstschrijver Jakub Szamalek vooral zitten in een complexe, gelaagde verhaallijn en een unieke, memorabele antagonist. Szamalek benoemt zelf dat het in The Witcher 3 nogal ontbrak aan charismatische vijanden.

Zodra Blood and Wine uit is, is het voor CD Projekt RED tijd om zich volledig te focussen op hun volgende grote project, Cyberpunk 2077. Blood and Wine heeft nog geen releasedatum, maar moet in de eerste helft van 2016 komen. De uitbreiding zou grofweg 20 uur aan speeltijd bevatten, in een gloednieuwe regio genaamd Toussaint. Toussaint is een mysterieuze locatie die nog onbedoezeld is door de oorlog tussen Nilfgaard en Redania.

Mocht je nog volop bezig zijn met de gewone game, dan komt misschien onze uitgebreide Witcher 3-special nog van pas.