Dubbelslag motorcoureur Price in Dakar

Toby Price heeft in de achtste etappe van de Dakar een dubbelslag geslagen. De motorcoureur sloeg in de 394 kilometer lange etappe tussen Salta en Belen toe in het tweede gedeelte waarin de eerste duinen opdoken. Hij had aan de streep vijf minuten voorsprong op zijn naaste belager Paulo Gonçalves.

Aanvankelijk waren Gonçalves en Benavides de snelsten in de etappe die uit twee gedeeltes bestond. Na de hervatting doken de eerste duinen op en kwam het aan op navigeren. Daarin sloeg Price zijn slag en boekte hij zijn vierde dagzege. Ook nam hij de leiding in het klassement over van Gonçalves die onderweg nog even hard van zijn motor gestuiterd was. Derde vandaag was Pablo Quintanila op ruim zes minuten achterstand. Frans Verhoeven was de beste Nederlander op plek 21 op ruim een half uur achterstand.

In het klassement heeft Price nu ruim twee minuten voorsprong op Gonçalves. Op ruim veertien minuten achterstand is Stefan Svitko derde. Verhoeven is beste Nederlander op plek 24 met 1.42 uur achterstand.

Quads
Bij de quads is het een strijd tussen de broers Marcos en Alejandro Patronelli. Ditmaal was Marcos weer de sterkste, ruim vijf minuten voor zijn broer Alejandro en zes minuten voor Brian Baragwanath. Kees Koolen kende met een zesde plek op ruim dertien minuten weer een goede dag. Bastiaan Nijen Twilhaar werd zestiende.

In het klassement heeft Marcos Patronelli de leiding overgenomen van Alejandro. Hij heeft nu twee minuten voorsprong. Alexis Hernandez is derde op ruim een half uur achterstand. Koolen is op anderhalf uur achtste, terwijl Nijen Twilhaar zestiende is.