Kevin Smith regisseert aflevering van The Flash

Filmmaker Kevin Smith, bekend van onder andere Clerks., Chasing Amy en Jay and Silent Bob Strike Back, gaat een aflevering van de op DC Comics gebaseerde tv-serie The Flash regisseren. Dat maakte DC vandaag bekend.

Smith staat in popcultuurkringen bekend als een fan en schrijver van comics en op comics gebaseerde verfilmingen. Hij schreef eerder voor DC al comics over Green Arrow en Batman, en heeft over die laatste zelfs een eigen podcast, genaamd Fatman on Batman. Als goede vriend van Ben Affleck was bij ook één van de eersten die publiekelijk zijn goedkeuring wist te geven aan Affleck in zijn Batsuit. Daarnaast was Smith één van de schrijvers van het nooit geproduceerde Superman Lives!, een film, geregisseed door Tim Burton, waarin Nicholas Cage de rol van Kal-El zou spelen.

De aflevering die hij gaat regisseren zal in het tweede seizoen worden uitgezonden, dat op dit moment halverwege is op de Amerikaanse televisie. In Nederland zijn op FOX inmiddels vijftien afleveringen van het eerste seizoen van The Flash uitgezonden, dus het kan nog even duren voordat de aflevering in Nederland te zien is.

Grant Gustin als Barry Allen/The Flash
Grant Gustin als Barry Allen/The Flash