'Rapefugees-shirt zet aan tot haat'

De omstreden leider van de Pegida, Lutz Bachmann, kan een zoveelste rechtszaak tegemoet zien. Een politicus in Leipzig wil hem namelijk vervolgen vanwege het T-shirt dat hij op z'n tijdlijn van facebook gezet had.

Op het shirt viel de tekst 'rapefugees not welcome' te lezen. Dezelfde tekst en afbeelding die enkele Pegida-aanhangers bij zich hadden tijdens de demonstratie tegen seksueel geweld van afgelopen weekend. Zij droegen spandoeken van dezelfde strekking.

Terwijl de politiek en de media er vier dagen over deden om de massale aanrandingsgolf enige aandacht te geven, waren anderen razendsnel om te reageren op een shirt die een mening heeft over seksueel geweld door asielzoekers. Een politieke bobo van Die Grunen, Jurgen Hasek, vindt dat dit opruiing is. Kan niet, mag niet, heurt niet. Hij heeft een aanklacht neergelegd bij de officier van justitie van Dresden, waar Bachmann resideert. Volgens Hasek is de afbeelding op de vlag en t-shirt alleen maar 'een excuus om haat te zaaien'.

Bachmann doet altijd wel zijn best om de lachers op zijn hand te krijgen de controverse op te zoeken. Nog niet zo lang geleden vond hij het een goed idee om als Hitler verkleed op facebook te verschijnen. Iets dat de organisatie niet ten goede kwam, vier kopstukken stapten op en Bachmann kreeg een overdrive aan kritiek over zich heen.

Enkele duizenden liepen gisteren mee met de Pegida-mars te Keulen. Helemaal goed ging dat niet. Er was een waterkanon nodig om de iets te verhitte aanhangers weer af te koelen.