Officier van justitie: zaken Cosby verjaard

Bill Cosby heeft weer juridisch succes geboekt. De officier van justitie van Los Angeles heeft besloten de komiek niet strafrechtelijk te laten vervolgen voor twee beschuldigingen van seksueel misbruik. Dat meldt TMZ.

Een van de zaken is die van model Chloe Goins, die beweert in 2008 aangerand te zijn door Cosby. Goins zegt dat ze in de Playboy Mansion is gedrogeerd door de komiek. Toen ze wakker werd likte hij haar tenen terwijl hij masturbeerde. De zaak is volgens de officier verjaard, het likken aan iemands tenen is niet genoeg de verjaringstermijn te verlengen. Bovendien zou er onvoldoende bewijs zijn.

Ook een zaak uit 1965 is volgens de officier van justitie verjaard. Het vermeende slachtoffer zou bovendien haar verhaal hebben gewijzigd. Aanvankelijk zei ze achttien jaar te zijn geweest ten tijde van het misbruik, later zei ze dat ze pas zeventien jaar was.

Janice Dickinson
Bill Cosby wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. De meeste aantijgingen zijn al decennia oud, die van Chloe Goins is de meest recente. Veel slachtoffers van Cosby stapten niet naar de rechter omdat hun zaken verjaard zijn.

Ook voormalig topmodel Janice Dickinson zegt misbruikt te zijn door de komiek. Dickinson klaagde Cosby aan voor laster omdat zijn advocaat stelde dat de beschuldiging van het voormalig model 'één grote leugen' was. Ook in die zaak boekte Cosby succes. Een hof in Californië bepaalde volgens TMZ woensdag dat Dickinson de komiek nog niet kan dwingen te getuigen in de zaak.

Officier van justitie: zaken Cosby verjaard
Officier van justitie: zaken Cosby verjaard (Foto: BuzzE)