Verkoopprijs consumentenversie Oculus Rift bekend

Eindelijk weten we waar we aan toe zijn als het gaat om de virtual reality-bril Oculus Rift. Je kunt de consumentenversie van de bril voor maar 699 euro al pre-orderen. Vanaf eind maart kan deze dan bezorgd worden aan je deur.

Bij de bril worden ook een sensor, een afstandsbediening, een Xbox One-controller en twee games geleverd. Je krijgt EVE: Valkyrie en Lucky's Tale erbij. Houdt er wel rekening mee dat er nog zo'n 40 euro verzendkosten bij komen. In Amerika kost de bril 599 dollar, omgerekend 557 euro. De oprichter Palmer Luckey laat via Twitter weten dat het bedrijf geen winst op de VR-bril maakt. "High-end VR is duur, maar de Rift is enorm goedkoop voor wat het is."

Voordat je gaat pre-orderen: je pc moet minstens een Nvidia GTX 970- of AMD 290-videokaart hebben. Daarnaast is minimaal een Intel Core i5-processor en 8 GB werkgeheugen nodig.

De consumentenversie van de Oculus Rift heeft een resolutie van 2160x1200 pixels, 1080x1200 pixels per oog. De beelden worden met een refreshrate van 90 Hz naar de ogen gestuurd. De bril heeft een ingebouwde koptelefoon, zodat je er iets minder raar uit hoeft te zien als je aan het gamen bent.

Oculus Rift