FOK! Wat een weer: mooi oranje is niet lelijk

Na een vorstloze decembermaand, heeft koning winter flink hard toegeslagen de laatste dagen. Het leven in het noorden van Nederland is flink ontregeld, er wordt op straat geschaatst en code oranje viert hoogtij. Mijn collega Djeez riskeerde gisteren zijn leven om naar zijn werk te komen, terwijl op het forum hevig gediscussieerd wordt over het weer.  Overigens heeft mijn andere collega, GekkePoes, nog een vijftiental tips voor jullie op de weblog gezet!

Ook vandaag is code oranje van kracht, en zelfs uitgebreid richting Noord-Holland, Utrecht en alles wat er boven ligt. Ook hier kan men te maken krijgen met gladheid door ijzel zo waarschuwt het KNMI. In het noordoosten van het land wordt het zo'n -5 graden, terwijl in het zuidwesten de thermometer de +7 nog aan kan tikken. In het hele land is het bewolkt en kan er (mot)regen vallen bij een matig tot krachtige oostenwind.

Code oranje  (Foto: KNMI)
Code oranje (Foto: KNMI)

Zon op: 08.47 uur
Zon onder: 16.44 uur

Bedankt Bondage voor dit mooie plaatje! In Assen kon op straat worden geschaatst!

Schaatsen op straat  (Foto: Bondage)
Schaatsen op straat (Foto: Bondage)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1974 vond de laatste autoloze zondag plaats in Nederland.

* In 1838 werd de eerste demonstratie van de telegraaf gegeven door Samuel Morse en Alfred Vail.

* In 1714 kreeg Henry Mill octrooi op de schrijfmachine.