PlayStation Network onbereikbaar door onaangekondigd onderhoud

Je komt thuis, je denkt een game te downloaden uit je bibliotheek zodat je 's avonds na het eten nog eens wat kunt gamen. Maar helaas, Sony geeft het PlayStation Network een onaangekondigde onderhoudsbeurt. Of het een DDOS-aanval is of daadwerkelijk onderhoud is nog onbekend.

Wel is er te zien dat Sony zelf van niets weet, want volgens hun statuspagina doet tot nu toe alles het. Toch kunnen PlayStation 3, PlayStation 4 en PlayStation Vita-gebruikers niet inloggen. Zij krijgen een foutmelding met code WS-37432-9. Een paar weken geleden was de 'hackers'-groep Lizard Squad al aan het dreigen met een DDOS. Dat zou in de week van kerstmis moeten gebeuren, maar de jochies hadden niet genoeg zakgeld bij elkaar gesprokkeld om een DDOS-dienst te kunnen betalen. Wordt vast vervolgd.

Update 8.23 uur:
Lizard Squad eist de downtime op, na de DDOS-aanval die gisteravond gestart werd richting de PSN-servers. Ondertussen werkt alles weer, maar opf dat komt omdat de DDOS is gestopt of dat Sony eens een oplossing heeft geïmplementeerd is onduidelijk. Sony zwijgt namelijk in alle toonaarden over het zoveelste DDOS-incident.

PSN Status (Foto: Pheno)
PSN Status (Foto: Pheno)