Proloog Dakar afgelast vanwege zwaar ongeluk

Volgens nog onbevestigde berichten op Twitter is de Dakar-proloog bij de auto's stilgelegd omdat één van de deelnemers het publiek in is gereden. Er zouden meerdere gewonden zijn en om de hulpdiensten snel bij de plaats van het ongeluk te laten komen is de proloog stilgelegd. De geruchten kwamen naar boven nadat er ruim een kwartier geen deelnemer meer aan de finish was gekomen, wat inhoudt dat er niet meer gestart wordt.

Ten tijde van de stillegging waren 58 van de 110 deelnemers aan de finish van de special stage gekomen. Bernard ten Brinke lijkt zijn eerste etappeoverwinning te boeken, de Nederlander staat op een eerste plaats en de directe concurrentie is reeds gefinisht. De proloog voor de quads en motoren is al gefinisht, die van de trucks zou om 22.50u beginnen, maar dat lijkt nu niet meer haalbaar.

Update 22.51:
Volgens coureurs die nog aan de start van de proloog staan heeft de organisatie besloten om de proloog af te gelasten. De hulpdiensten zijn inmiddels aangekomen bij het parkoers.

Update 23.18:
Diverse media melden dat er acht gewonen zijn gevallen, waaronder drie kinderen en een zwangere vrouw. Drie van de slachtoffers zouden zwaargewond zijn.

Update 00:06:
Argentijnse media melden dat er bij het ongeluk geen doden zijn gevallen. Dat zou door dor secretaris gezondheid van Arrecifes zijn gezegd. In totaal zijn er tien gewonden gevallen bij het ongeval met de Mini van de Chinees Guo Meiling.