'Getinten tuigen meisjes af, redder ontslagen'

In de nacht van dinsdag 29 december 2015 op woensdag 30 december 2015 heeft een groep getinte mannen drie meisjes zwaar mishandeld op de Rotterdamse Coolsingel. Een man die wist te voorkomen dat er doden te betreuren zouden vallen, is nu door zijn werkgever ontslagen. Dit meldt de man zelf op zijn facebookaccount.

De redder in kwestie is Ovidiu van den Berg. Hij was die bewuste nacht werkzaam bij de McDonald's op de Coolsingel. "Omstreeks 3.30 escaleerde een conflict tussen een groep getinte mannen en 3 blanke meisjes", vertelt hij op Facebook. "Een van de meisjes kreeg vuistslagen in haar gezicht. Vervolgens stapte de groep op de andere twee meisjes af."

"Eén van de twee meisjes werd verschillende malen in het gezicht gestompt terwijl de andere bij de haren werd gepakt en zo vaak in het gezicht geslagen werd dat ze bezweek en op de grond viel. Op dat moment ging de groep over op schoppen."

Ovidiu bedacht zich gelukkig niet. "Bij mij gingen toen alle alarmbellen rinkelen", vervolgt hij. "Ik wist dat als ik niet in zou grijpen ze waarschijnlijk doodgeschopt zou worden. Ik ben naar het meisje gerend en heb haar aan haar benen uit de groep gesleurd. Toen ben ik gevraagd haar in veiligheid te brengen in de crew room. Vervolgens heb ik mijn werk met een naar gevoel herpakt."

Vervolgens ging hij naar huis en lag maar te woelen in bed. De volgende ochtend wachtte Ovidiu echter een nare verrassing. "De volgende ochtend werd ik door de restaurantmanager van de Mc Donald's gebeld dat ik ONTSLAGEN was, omdat ik volgens hen onjuist gehandeld had."

Eén van de slachtoffers is in het ziekenhuis opgenomen. Zij heeft een zware hersenschudding opgelopen. "Het andere meisje is er dankzij mijn hulp alleen vanaf gekomen met ernstig lichamelijk letsel", besluit de held.

Update 16.10:
 McDonald's heeft inmiddels via Facebook op de situatieschets van Ovidiu gereageerd. Hierin beweren ze dat het gaat om het stopzetten van een proeftijd en dat dit totaal niet gerelateerd is aan het hierboven opgetekende incident. Dat het de ochtend erna was en hij per direct niet meer hoeft te komen is allemaal puur toeval, als we de McDonald's moeten geloven

Reactie McDonald's
Reactie McDonald's

 

#DELEN AUB #DELEN #DELENIn de nacht van dinsdag 29 december 2015 op woensdag 30 december 2015 was ik werkzaam in de...

Geplaatst door Ovidiu van den Berg op zaterdag 2 januari 2016

Update 4-1-2016:
Het werkelijke verhaal lijkt toch iets genuanceerder dan het verhaal van Ovidiu en de facebookreactie doet vermoeden. McDonald's Nederland heeft FOK! per mail de volgende reactie toegestuurd:
"McDonald’s Nederland betreurt de onjuiste berichtgeving waarbij een vervelend incident tussen gasten onderling bij McDonald’s restaurant Rotterdam Coolsingel 44 ten onrechte is gekoppeld aan het beëindigen van de proeftijd van een medewerker van datzelfde restaurant.
Uit respect voor de privacy betreffende medewerker, willen we niet in detail treden over zijn functioneren gedurende zijn proefperiode. Er zijn echter diverse voorvallen geweest, gedurende zijn proeftijd, waardoor het management heeft gemeend, de proeftijd niet te verlengen. De medewerker is gekend in deze voorvallen en heeft schriftelijk ingestemd met deze aantekening. De medewerker van het restaurant heeft voorts ingestemd met de beëindiging van de proeftijd en heeft zonder onvertogen woord afscheid genomen.
Dat de betreffende medewerker eveneens samen met andere medewerkers, managers en een bewaker een einde heeft gemaakt aan het handgemeen tussen gasten, dat in de nacht van 29 op 30 december in het restaurant ontstond, staat geheel los van het beëindigen van de proeftijd van de medewerker. Deze medewerkers en managers zijn op de dag van vandaag in dienst van het restaurant."

Toch een ietswat andere situatie als op Facebook opgeschreven is. Wat de waarheid is.... Wie het weet mag het zeggen, daar praten we graag over in de reacties!