Joods gezin belaagd in Amsterdam

Onder sommige 'jongeren' is een feest pas echt een feest wanneer er joden of andere ongelovigen lastig kunnen worden gevallen. Afgelopen nacht werd een joods gezin het doelwit van iets dat erg veel weg heeft van het gebruikelijke islamitische antisemitisme.

'Kankerjoden' en 'Free Palestine' waren de standaard-jodenhaatkreten die de kansparels uitten, terwijl ze op de ramen van het huis bonkten en de voordeur sloopten.

Helaas is dit precies het soort 'incidenten' waar Nederland maar aan gewend moet raken. Volgens het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) neemt de hoeveelheid antisemitische aanvallen elk jaar toe. In 2014 was zelfs een verdubbeling te zien ten opzichte van het jaar daarvoor. De hoeveelheid scheldpartijen tegen deze bevolkingsgroep nam zelfs toe met 90 procent.

Dat er dingen geroepen worden als 'Free Palestine' terwijl een burger met toevallig een joodse achtergrond belaagd wordt, lijkt niet geheel toevallig te zijn, aldus het CIDI: “"Daders lijken acties van Israel te zien als een excuus om antisemitische gevoelens die zij toch al hebben te uiten". Oftewel: het bestaan van Israël biedt -veelal islamitische- jongeren een prima excuus om hun ongebreidelde jodenhaat tentoon te spreiden.

De bewoners gaan aangifte doen van de mini-Kristallnacht.

Joden belaagd (Foto: DDS)
Joden belaagd (Foto: DDS)